אסופת מתכוני משקאות מעולה לימות החורף הקרים

מאת שיזף כהן מטפלת ברפואה סינית למשפחה

אני אוהבת את החורף, זו עונה שחביבה עליי במיוחד כנראה הודות לכך שגדלתי במדבר, שם (בשבילי לפחות) כל עונה מקבלת את הייחוד שלה... בחורף מרגש אותי לצאת ולרדוף אחרי שטפונות, ללכת לים הסוער ולצפות בגלים הגבוהים המתנפצים בחוזקה והאויר הנקי עם רסיסי מי הים נעימים לי בנשימה.

לרוב כשאני שואלת אנשים על החורף הם אומרים שהם אוהבים אותו כשהם נמצאים בבית החם צופים בגשם מבעד לחלון עם כוס שוקו חם, וכן גם אני אוהבת לשבת בבית או במקום חם ממנו ניתן להשקיף בתחושה בטוחה וחמימה על הסערה המחוללת בחוץ, אך מכיוון שאני לא שותה שוקו חשבתי מה כן? איך אפשר לחגוג עם משקה טעים את העונה הנפלאה הזו בכל זאת?

ריכזתי מספר מתכונים למשקאות מומלצים, טעימים וחמימים שיעזרו לכם לצלוח את החורף והימים הקרים בשלום איפה שלא תהיו :)

חלק מהמשקאות החביבים עליי הכרתי בזמן טיוליי בעולם (אתם יכולים לנסות ולנחש איזה מתכון לקוח מאיזה מקום בעולם... )



מתכון למשקה מטריף כוריאציה לסנגרייה שתוגש בימי שישי בצהריים לסיום השבוע ולתחילת הסופש בכיף או כמשקה נלווה להפסקת צהריים קלילה

משקה צבעוני ומשמח ( יין ישמח לבב אנוש 😉 )

**המשקה מכיל אלכוהול ולכן למבוגרים בלבד P: **

יש מקומות בעולם שגורמים לי להעריך את שעות המנוחה והבילוי עם החברים והמשפחה בשעות ערות נורמליות

ספרד היא אחד המקומות הללו והם מכינים סנגריות טעימות להפליא

מתכון מחמם ומשמח שמתאים לבילוי בחיק המשפחה או הפסקת צהריים קלילה ומפרגנת עם חברים או קולגות😉 וכמובן שמעולה להתחלת הסופ"ש בכיף

הרכיבים:

1.5 בקבוק יין אדום ( מרלו או שיראז )

1 קליפת קלמנטינה (שטופה )

3 מקלות קינמון

3 זרעי ציפורן

3 תרמילי הל

3 זרעי פלפל אנגלי

2 כוכבי אניס

5-6 פרוסות ג'ינג'ר טרי

מיץ סחוט טרי מתפוז אחד


1 מקל וניל

3 אגסים שטופים מגולענים וחתוכים לקוביות

2 תפוחי עץ פינק ליידי או גרין סמיט קלופים מגולענים וחתוכים גם כן לקוביות

1/4-1/2 כוס דבש או סוכר חום ( המתקה לפי הטעם )


הכנה:

בסיר מבשלים את מיץ התפוז מקל הוניל הדבש (או הסוכר חום) וקליפת הקלמנטינה לערבב היטב

להוסיף את התבלינים האגסים והתפוחים וחצי בקבוק יין

ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב

מרתיחה להוריד לאש קטנה ולהמשיך לבשל כ 20 דקות

מוסיפים את בקבוק היין הנוסף מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת של 2 דקות


לסנן ולהגיש חם (ניתן מומלץ וטעים להוסיף לכוסות המשקה את קוביות התפוחים והאגסים שבושלו )


חליטת אגסים לטיפול בשיעול

אם כבר הזכרתי אגסים במשקה הקודם, זה פשוט מחייב שאוסיף את מתכון לחליטה נהדרת וממש פשוטה להכנה, שבסופה ניתן כדאי ורצוי להנות ולאכול את החלוטים בה ;)

החליטה מסייעת לטפל ולהפסיק שיעול ועוזרת ללחלח את הריאות, כדאי שתזכרו אותה טוב ותדאגו שתמיד יהיו בבית אגסים אם אחד מבני המשפחה סובל מבעיות נשימה (קוצר, אסטמה ועוד.. ) .

אז מה צריך? מאוד פשוט!

רכיבים :

3 אגסים שטופים היטב ומגולענים וחתוכים לרבעים

1 ליטר מים

הכנה :

בסיר מבשלים את האגסים בליטר המים

להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה כ 10 דק או עד שהאגסים רכים

לסנן ולצנן ולשתות במהלך היום

ניתן לאכול ולהנות גם מהאגסים המבושלים


ג'ינג'ר למון הוני תה ( חליטת ג'ינג'ר לימון ודבש ) המפורסמת

גם טעימה, גם מסייעת לחימום פנימי של הגוף וגם עוזרת לטפל בדלקות.

אז להלן הרכיבים;

3-5 פרוסות ג'ינג'ר

1 כפית דבש איכותי

מיץ מרבע עד חצי לימון.

טיפ חשוב; את הדבש והלימון מוסיפים רק בסוף כשהמים מעט התקררו כדי לא לפגוע בערכים שלהם.

החליטה הנפלאה טובה לתחילת התקררות שכן

לג'ינג'ר איכות מחממת ובעיקר טוב למערכת העיכול .

הלימון מכיל ויטמין C

והדבש יכול לסייע לגרון כואב ולצרידות.


חליטה מחממת וכיפית עם ניחוח הודי 😉

צ'אי עם חלב אורז שקדים

תבלינים:

6 פרוסות ג'ינג'ר

כפית תרמילי הל (30-35 תרמילים)

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

5 יח ' ציפורן

1/4 כפית פלפל אנגלי שלם

1 מקל קינמון

1/4 כפית פלפל שחור גס

הכנה:

מבשלים בליטר מים את כל התבלינים ומביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל עוד 3 דקות ומוסיפים כוס חלב ( אני מעדיפה את החלב אורז שקדים של ויטה ריז )

ו 2 תיוני תה ( אני אוהבת את שילוב הטעמים עם התה ארל גריי, אך כמובן ניתן עם תיונים של תה שחור רגיל אחר )

מורידים מהאש וממתיקים עם דבש 4-8 כפיות ( או אותה כמות סוכר חום )

מסננים ומגישים


זהו אחד המשקאות הכי מגניבים ( בשל כמות התבלינים שלא שגורים אצל רבים מאיתנו במטבח.. ) ובנסוף המשקה הזה מחמם טעים ובעל אופי מנחם ומספק

מתאים במיוחד לימים קרים וגשומים


40 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול